Sayıları Gruplar Halinde Sıralama Ve Sayma

01 Nisan 2022
Sayıları Gruplar Halinde Sıralama Ve Sayma isimli içerikte, bir hücre aralığındaki verilerin farklı sütunlarda yan yana listelenip sayılması öğretilmektedir.

Sayıları Gruplar Halinde Sıralama Ve Sayma

Sayı Kümesini Sütun ve Satırlara Dağıtma

Dosyamız bir soru kapsamında hazırlanmıştır. Üst resimde görünen B5:P24 hücre aralığında karışık şekilde yazılmış 1-80 arasında sayısal değerler vardır. Bazı hücreler ise görüleceği üzere boştur. 1-80 arasındaki her değerde hücre aralığında yazılı değildir. Yapılmak istenen ise:

  1. Hücre aralığından 20 satır ve 8 sütunluk bir tablo oluşturulması
  2. Yeni oluşacak tablonun ilk sütununda hücre aralığında en çok yazılmış sayının listelenmesi,
  3. Hemen yanına kaç kez yazılı olduğunun değerinin yazdırılması,
  4. 20 satır tamamlandıktan sonra hemen yan sütunda aynı işlemlerin tekrar edilmesi.
şeklindedir.

Dosya hem formül hem de makro yöntemi ile oluşturulmuştur. Bu özel çalışmayı 15 x 15 hücre aralığı ve 20 satır, 4 sütun ve 80 dizilik esasa göre ve hem formüllerini hem de makro kodlarını şifreleyerek ekliyoruz. Verdiğimiz limitlerde kolayca kullanabilirsiniz. Eğer Excel 365 kullanıcısı iseniz ve Insider üyesi iseniz formüller kolayca çalışacaktır. Formüller ile sonuç alamıyorsanız, hücre aralığında herhangi bir değişim yapmanıza istinaden "Makro ile Listele" butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Bu dosyayı dinamik yapıda kullanmak isteyenler olursa, Excel Destek isimli sitemizden buraya tıklayarak özel talep oluşturmaları gerekecektir.

Faydalanılması temennisiyle.
ÖNEMLİ HATIRLATMA: Dosya sadece örnek amaçlıdır, dosyayı indirmeniz dosyanın Makro kodlarına, sayfa şifresine ve geliştirme taleplerine yönelik hakkınız olduğu anlamına gelmez. Geliştirme talepleriniz için üstteki verdiğimiz linke tıklayabilir, kodlara erişim için ise sitemizin en altında bulunan whatsapp numaramızdan iletişime geçebilirsiniz.
Backlink Reklam Bu alanda 50 karakterlik açıklama ile web sitenize ait Backlink Reklam yayınlayabilirsiniz.
Yükleniyor...