Metin İçerisindeki Sayıları Sırasıyla Alma

16 Ekim 2021
Metin İçerisindeki Sayıları Sırasıyla Alma dosyasında, bir hücrede karışık şekilde bulunan sayıların ayrı ayrı hücrelere yazdırılması öğretilmektedir.

Metin İçerisindeki Sayıları Sırasıyla Alma

Metin İçindeki Sayıları Alma

Excel hücrelerinde metinler içindeki sayıları almak her daim ihtiyaç olan hususlardan bir tanesidir. Bu dosyada da, ihtiyacı olanlara yol gösterecek ve iki ayrı yöntem kullanarak sayıları ayrı hücrelere alınmayı öğretmek istedik.

Üst resimde göreceğiniz üzere, B sütununda yazılı metinler bulunmakta olup, metinler içerisinde farklı yerlere dağılmış sayılar bulunmaktadır.

Sayıları kolayca ve sırasıyla almak için arka planı sarı olan sıra numaralarını verdik. Sıra numaraları azaltma ve arttırma kısmı kullanıcının düzenleyeceği şekildedir. İlk yöntemde Excel 365 versiyonlarında kullanılan LET fonksiyonu kullanılmıştır. İkinci yöntemde ise Excel 365 versiyonuna sahip olmayan kullanıcılar için Geleneksel Excel Formülleri kullanılmıştır.

Dosyadaki formüllerin çalışması için dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ONDALIK AYRAÇ olarak , (virgül) kullanılma zorunluluğudur. Eğer ondalık ayraç virgül değilse, o zaman 4. satırda bulunan sonuç elde edilecektir. Dosyayı indiren kullanıcıların bu önemli hatırlatmayı atlamaması gerekmektedir. Eğer illa ondalık ayraç olarak nokta kullanmanız gerekiyorsa, dosyayı indiren kullanıların aşağıdaki işlemi yapmaları yeterli olacaktır.
D3 hücresindeki formülde bulunan YERİNEKOY($A2;".";" ") ifadesini YERİNEKOY($A2;",";" ") şeklinde değiştirin ve sağa ve alta kopyalayın.
Faydalanmanız temennisiyle.
Backlink Reklam Bu alanda 50 karakterlik açıklama ile web sitenize ait Backlink Reklam yayınlayabilirsiniz.
Yükleniyor...