Hücrede Çift Tıklayınca UserForm Açılması

10 Ağustos 2021
Hücrede Çift Tıklayınca UserForm Açılması dosyası, belirlediğiniz bir sütundaki hücrelere tıklanınca UserForm'un açılmasını öğretmektedir.

Hücrede Çift Tıklayınca UserForm Açılması

Hücreye Tıklayarak UserForm Açma

Excel'de özellikle veri doldurma işlemlerinde istenmeyen ya da hatalı yazımların önüne geçmek için bir Açılan Listeden ya da UserForm'dan daha önceden tanımlı verilerin seçilmesi sağlanabilir. Bu şekilde hem hataların önüne geçer hem de daha profesyonel çalışmalar oluşturmuş olursunuz. Bizde bu örneğimizde, belirlediğiniz bir sütundaki hücrelere çift tıklandığı zaman açılan UserForm üzerinden veri ekleme işlemi üzerinde durduk.

Dosyamızda öncelikle üst resimde göreceğiniz üzere her sütunda Açılan Liste ile seçim yaparak veri doldurma hususunu ayarladık. Lakin çok fazla isim varken bazen açılan listeler sorun yaratabiliyor. Ya da belki duruma göre bir hücreye iki veri yazdırmak ihtiyacı olabilir. Bu hususu göz önüne alarak, açılan liste ile veri seçme imkanınız olduğu hücrelere, çift tıklayınca UserForm nesnesi açılmasını sağladık. Hangi sütuna tıklarsanız, o sütuna eklenecek verilerin geleceği UserForm ile bir veya birden fazla veriyi aynı hücreye kolayca girebilirsiniz.

Hücrede Çift Tıklayınca UserForm Açılması

Üyelerimizin faydalanması temennisiyle.
Backlink Reklam Bu alanda 50 karakterlik açıklama ile web sitenize ait Backlink Reklam yayınlayabilirsiniz.
Yükleniyor...