Dönem ve Bölge Bazlı Satış Raporu

26 Kasım 2021
Dönem ve Bölge Bazlı Satış Raporu dosyasında, satış değerlerinin yer aldığı verileri formüller ile nasıl gruplandıracağınız öğretilmektedir.

Dönem ve Bölge Bazlı Satış Raporu

Satış Analizleri Oluşturma

Satış çalışanlarının tarih, satış bölgesi ve satış rakamlarının yer aldığı bir veri tablosunu, bölge ve dönem bazlı olarak gruplandırma ihtiyaçları oldukça fazladır. Gözlemlerimize göre genellikle bu raporlamalar için Özet Tablo kullanmayı tercih etmekteler. Her ne kadar özet tablolar ile çok daha kolay ve anlalışır olarak çalışılsa da, benim gibi özet tablo sevmeyenlerden olabilirsiniz. İşte böyle bir nedene bağlı olarak hazırlanmış olan örnek dosya ile artık birden fazla kritere göre veri gruplandırması yapmak için formül kullanabilirsiniz.

Örnek dosyamızda, üstteki resmin B:D sütunlarındaki değerler öncelikle DÖNEM BAZLI daha sonra ise BÖLGE BAZLI gruplandırılmış ve hem satış adetleri hem de satış toplamları bu gruplandırmaya göre listelenmiştir. Şu anda sadece Excel 365 kullanıcıları tarafından kullanılabilecek olan örneğin incelenmesini tavsiye ederim.

Fayfalı olması temennisiyle.
Backlink Reklam Bu alanda 50 karakterlik açıklama ile web sitenize ait Backlink Reklam yayınlayabilirsiniz.
Yükleniyor...